Toneelclub ’t Zand; de Zandkorrels, een onderafdeling van de Buurtvereniging ‘t Zand. Opgericht in 1952

 

1986 Op blote voeten in het park


Of het nu kunst is met een kleine of grote K, theater of toneel, het is de Middelburgse toneelvereniging de Zandkorrels om het even. Voorlopig zijn ze druk bezig met de repetities van hun nieuwe toneelstuk 'Op blote voeten in het park' dat op zaterdag 33 februari om 20.00 uur in de Stadsschouwburg in premiere gaat. De repetities voor dit stuk - geschreven door Neil Simon - begonnen in augustus, vertelt souffleur Harry Cremer "We reperteren elke week éénmaal en dan drie uur achter elkaar. Door een stuk uit te zoeken waarvoor we niet al te veel rekwisieten nodig hebben, blijft ook deze produktie ook voor ons betaalbaar'. 
Rolverdeling: Cory Bretter - Marijke van de Voorde, Paul Bretter - Kees Baijens, PTT monteur - Cees Stapper, Ethel Banks - Hanna Sarink, Victor Velasco - Johan Nicolaas, besteller - Harry Cremer. De regie is in hande van Frans Meijer, die samen met Jan Groenewoud ook de decorbouw voor zijn rekening nam.

Het stuk handelt over een pas getrouwd stel (Cory en Paul Bretter), dat de bovenste verdieping van een flat betrekt. Om het prille huwelijksgeluk nog gezelliger te maken, komt schoonmoeder (Ethel Banks) op bezoek en haast vanzelfsprekend ontaardt de gezelligheid na zes dagen in een knetterende ruzie. Om de verwarring compleet te maken, wonen er in de flat nogal wat 'vreemde' bewoners. Uiteindelijk komt alles nog op z'n pootjes, en is het eind goed, al goed.

 

Zie je bekende namen, zie je bekende gezichten, weet je iets te vertellen? Laat het ons weten! contact
Je kunt ons ook vinden op https://www.facebook.com/archiefhetzand/ en 
https://www.facebook.com/groups/schoolhetzand/