Toneelclub ’t Zand; de Zandkorrels, een onderafdeling van de Buurtvereniging ‘t Zand. Opgericht in 1952

 

1970 En zo begon het

Dat de Zandbewoners niet bijgelovig zijn blijkt wel uit de volle zaal die we nu - vrijdag de 13e - hebben, dit zei voorzitter J.J. Meulmeester bij de opening van de jaarlijkse feestavond van de buurtvereniging 't Zand. Deze avond werd gehouden in het City-theater en werd geheel door eigen medewerkers verzorgd. De toneelgroep van deze vereniging bracht een stuk van de schrijver Philip King, genaamd 'en zo begon het'. 

Het stuk hield talloze misverstanden en hachelijke situaties in die bij het publiek de lachspieren losmaakten. Vooral Penenlope (mej. E. Meijers), vrouw van een dominee, die door haar nogal ruime opvattingen, haar man herhaaldelijk in verlegenheid bracht, speelde een schitterende rol. Ook Ida, het dienstmeisje, (mej. J.v.Heuven) en korporaal Elive Winston (F. Meulmeester) hadden de lachers op hun hand. De heer A. van Baaren, die de rol van bisschop vervulde, had tevens de regie in handen. 

Na afloop bracht het publiek met een daverend applaus dank aan de spelers. De avond werd besloten met een bal met muziek van Baby den Toonder en zijn orkest.

 

Zie je bekende namen, zie je bekende gezichten, weet je iets te vertellen? Laat het ons weten! contact
Je kunt ons ook vinden op https://www.facebook.com/archiefhetzand/ en 
https://www.facebook.com/groups/schoolhetzand/