Toneelclub ’t Zand; de Zandkorrels, een onderafdeling van de Buurtvereniging ‘t Zand. Opgericht in 1952

 

1988 Met mes en vork

De toneelgroep de Zandkorrels, leggen de laatste hand aan 'Met mes en vork', een blijspel in twee bedrijven van de vermaarde Engelse auteur Alan Ayckbourn. Zaterdag 29 februari is de jaarlijkse feestavond en traditiegetrouw zorgen de Zandkorrels voor een avondvullend programma. In de Middelburgse schouwburg gaat om acht uur 's avonds 'Met mes en vork' in premiere. Het toneelspel zit vol intriges en verwikkelingen, waarbij de lachspieren veelvuldig op de proef worden gesteld.

In het eerste bedrijf maken de toeschouwers kennis met een zieke moeder die al jarenlang door haar dochter wordt verzorgd. Dochterlief is dat eigenlijk meer dan zat. Met een vriend wil zij er een weekend tussenuit. Haar broer en zijn vrouw komen haar taak overnemen. Als de dochter een bekentenis doet aan haar schoonzusje, beginnen de verwikkelingen. De tafel staat centraal in dit blijspel. Er wordt niet alleen met het bestek gegeten, maar ook gesmeten en de woordspelingen zijn daarbij lang niet zachtzinnig. 

'Met mes en vork' wordt gespeeld door Kees en Joke Baijens, Johan Bodrij, Anita Salarony, Cees Stapper en Hanna Sarink. De regie is, evenals voorgaande jaren in handen van Frans Meyer, Harry Cremer is souffleur en inspeciente is Finie Bongertman. Foto's met dank aan A. Salarony.  

 

Zie je bekende namen, zie je bekende gezichten, weet je iets te vertellen? Laat het ons weten! contact
Je kunt ons ook vinden op https://www.facebook.com/archiefhetzand/ en 
https://www.facebook.com/groups/schoolhetzand/ 

Archief 't Zand: Dit was de laatste voorstelling van de Zandkorrels die in 1948 begonnen met optredens. Het voortbestaan van de Zandkorrels hing de laatste jaren aan een zijden draadje. Een aantal spelers verliet de groep en er kwamen geen nieuwe mensen meer bij.