Kinderoperetteclub ’t Zand, een onderafdeling van de Buurtvereniging ‘t Zand. Opgericht in 1951

1977 Annemieke en de Heks. 

24ste operette) en de 9de en laatste van J.J. Meulmeester. Regie mevrouw van Hemert met behulp van een zestal dames. De gebr. Wielemaker, die de musical op orgel en slagwerk begeleidden, schreven ook de muziek voor de liedjes. Opgevoerd in de Vergulde Baars en Vijvervreugd. Het stuk speelt zich af in een bos, waar de schoolklas van Annemieke door een heks wordt betoverd. Annemieke die erg klein is, wordt hierbij over het hoofd gezien. Met behulp van een goede fee, kabouters en een konijn lukt het Annemieke om de heks onschadelijk te maken en haar klasgenootjes te bevrijdenFoto's met dank aan Wilrien van Waarde.
Geschiedenis Operetteclub 't Zand 1951 - 1999 

Er zijn zo van die kleine drama's die niet opvallen, maar voor de betrokkenen een hoop ergernis geven. Mevr. van Hemert had aanvraag gekregen om voor een bejaardentehuis te komen spelen met de club, om 'Annemieke en de Heks' nog een keer tot leven te brengen. Zo'n aanvraag brengt heel veel teweeg. De leidsters gaan alle 25 kinderen langs om te vragen of ze thuis zijn in de paasvakantie en of ze ervóór nog een paar keer komen repeteren. Iedereen kon zowaar, dus ging het verder...er werd gerepeteerd, de decors werden door de technische mensen weer in elkaar gezet, hier en daar wat gerepareerd, de muziek werd weer opgetrommeld, de kleding bij elkaar gezocht, gestreken.... en toen alles klaar was, het toneel 'aangekleed' en de kinderen bijna, want het was de middag vóór de dag van de uitvoering en we belden om te vernemen hoeveel publiek er te verwachten was, bleek dat men het niet de moeite had gevonden om even tijdig een seintje te geven dat er maar weinig animo bleek te bestaan en het feest dus dus maar niet door moest gaan....Doodleuk! 

Gelukkig was er een groot slotfeest ter afsluiting van het operetteseizoen en hebben de kinderen met de leidsters en medewerkers 'gedineerd'. Op donderdag 3 maart verzorgden de leidsters een gezellig etentje met verschillende gangen (soep voor en ijs na), dat er gretig inging. Tussen de gangen door werden er spelletjes gedaan, terwijl na afloop er nog gedanst werd met muziek van de heer Wielemaker. Bij de Bingo werden nog diverse prijzen gewonnen.

 

Zie je bekende namen, zie je bekende gezichten, weet je iets te vertellen? Laat het ons weten! contact
Je kunt ons ook vinden op https://www.facebook.com/archiefhetzand/ en 
https://www.facebook.com/groups/schoolhetzand/